Politieachtervolging eindigt in crash op Antwerpse Binnensingel: baby naar het ziekenhuis, vier inzittenden gearresteerd

Op het kruispunt van de Antwerpse Binnensingel en de Plantin en Moretuslei is een auto gecrasht na een politieachtervolging. De achtervolging begon op de snelweg. Uiteindelijk crashte de wagen na een aanrijding met een andere auto, waarin een baby van twee weken oud zat. Het kindje is voor observatie naar het ziekenhuis gebracht. De vier inzittenden werden gearresteerd, uiteindelijk bleek de auto ook gestolen te zijn. 

Op de E19 beging een auto een banale verkeersovertreding. De wegpolitie zag dat en maande de auto aan om te stoppen. Toen de chauffeur weigerde werd de achtervolging ingezet. De auto - met gestolen nummerplaat - reed tegen extreem hoge snelheid het kruispunt met de Binnensingel op en crashte tegen een andere wagen. 

De verdachte auto belandde hierbij op de kop. De vier inzittenden werden na medische controle gearresteerd. Het gaat om 2 minderjarige meisjes en 2 meerderjarige jongens. Aan het stuur zat een 21-jarige Fransman. Uit het onderzoek blijkt ook dat de auto gestolen was in Frankrijk. De politie nam ook een nepwapen in beslag. In de wagen die werd aangereden zat een baby van 15 dagen oud die naar het ziekenhuis werd gebracht. De toestand van de baby lijkt momenteel stabiel te zijn.

Tijdens de crash werd er ook een verlichtingspaal geraakt die later door de brandweer werd afgezaagd. Op het kruispunt is er verkeershinder, maar het is niet volledig geblokkeerd en het verkeer kan over bepaalde rijvakken door.

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen