Vijverbeek.be

Atheneum Vijverbeek in Asse schrapt buitenlandse schoolreizen: ouders van gevaccineerde kinderen boos

Het GO Atheneum Vijverbeek in Asse wil dit schooljaar de buitenlandse schoolreizen schrappen. Er is in de school een te grote groep leerlingen die niet gevaccineerd is. Ouders van kinderen, die wel gevaccineerd zijn, vinden de beslissing onterecht. 

"Met veel spijt in het hart moet ik aankondigen dat wij de afgelopen dagen besloten hebben om geen buitenlandse GWP's (schoolreizen naar het buitenland) te organiseren." Met die zin begint een bericht van de schooldirectie aan de ouders. Dan volgt de uitleg waarom het besluit is genomen. Die komt hierop neer: het is organisatorisch quasi onmogelijk om iets te organiseren voor de groep die maar deels tegen corona gevaccineerd is.  

Zowel de school als de leerlingen worden gegijzeld door zij die zich niet laten vaccineren

Ouder leerling Atheneum Vijverbeek

De beslissing valt niet in goede aarde bij een aantal ouders. "Zowel de school als de leerlingen worden gegijzeld door de keuze van een minderheid om zich niet te laten vaccineren", schrijft een verontwaardigde moeder aan VRTNWS. "De meeste leerlingen volgen al 1,5 jaar alle coronamaatregelen strikt op, in de hoop om van een normaal schooljaar te kunnen genieten", zegt een mama die liever anoniem blijft. "Ik vind het spijtig dat de school niet eerst in debat is gegaan met de leerlingen en de ouders om hiervoor een oplossing te zoeken. 

Morgen zullen de leerlingen actie voeren aan de schoolpoort en hopen ze met de directie in gesprek te kunnen gaan. De directie zelf wil voorlopig niet reageren.

Meest gelezen