Brand in het dorpje Cartajima in de bergen van Sierra Bermeja.
AFP or licensors

Hevige bosbranden in het zuiden van Spanje: duizenden mensen op de vlucht

In de buurt van Málaga, in het zuiden van Spanje, woeden hevige bosbranden. Het vuur ontstond woensdagavond, zondag was al 6.000 hectare natuur vernield. De hulpdiensten krijgen de brand voorlopig niet onder controle. Een brandweerman kwam om het leven. De Spaanse regering vraagt nu ook het leger om hulp.

De branden ontstonden woensdagavond in de bergen van Sierra Bermeja. Zondagochtend wakkerde het vuur verder aan toen twee brandhaarden samensmolten. De regering van Andalusië evacueerde al verschillende dorpen, goed voor zo'n 2.000 inwoners in totaal. Ondertussen nadert het vuur populaire vakantieresorts aan de Costa Del Sol. Het is nog onduidelijk of er toeristen getroffen zijn.

Bekijk hieronder het verslag uit “Het journaal”:

Videospeler inladen...

De regionale regeringsleider van Andalusië, Juanma Moreno, vraagt de Spaanse regering om dringend versterking te sturen: "Een dergelijke brand hebben we in Andalusië in jaren niet meer gezien", aldus Moreno. 

Pedro Sánchez, de Spaanse eerste minister, stuurt nu het leger naar de regio om de plaatselijke hulpdiensten te helpen de brand onder controle te krijgen. Dat laat hij weten via Twitter. "We zullen samen en zonder rusten doorwerken om de brand in de provincie Málaga te bestrijden", klinkt het.

Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk, maar volgens de plaatselijke milieuchef Carmen Crespo, werd het vuur opzettelijk aangestoken. Het onderzoek loopt.

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen