Radio 2

Brand beschadigt grote bijenkorf in Haasdonk op domein Hof Ter Saksen

Zondagavond stond de grootste bijenkorf ter wereld in brand op het kasteeldomein Hof Ter Saksen in Haasdonk bij Beveren. De bijenkorf is een gebouw waarin je info vindt over het leven van de bijen. De binnenkant van de bijenkorf kon gered worden, maar het rieten omhulsel is stuk. Eind augustus brandde de orangerie van het kasteel ook al uit. Ze werd gebruikt als cafetaria door de vzw Hortus ter Saksen. De oorzaak was vermoedelijk een kortsluiting in de keuken.

In Haasdonk bij Beveren stond zondagavond een reuzengrote bijenkorf in brand. Het rieten omhulsel van het gebouw werd zwaar beschadigd. Getuigen zagen iemand wegrijden met de fiets. Er is een vermoeden dat het om brandstichting zou gaan. De politie onderzoekt dat.

Een politiepatrouille die snel ter plaatse was, kon de brand deels blussen met een poederblusser. Toch had de brandweer nog flink wat nabluswerk aan het riet. Een deel van het riet moest verwijderd worden om heropflakkering te voorkomen. Doordat de brand vrij snel werd opgemerkt, raakte enkel het omhulsel van de bijenkorf beschadigd. 

Orangerie

Eind augustus ging de orangerie van het kasteel deels in vlammen op. De orangerie werd gebruikt als cafetaria door de vzw Hortus ter Saksen. Een kortsluiting in de keuken was toen de vermoedelijke oorzaak.

Grootste bijenkorf

De bijenkorf wordt de grootste bijenkorf ter wereld genoemd. Het is geen natuurlijke bijenkorf, maar een gebouw dat in mei 2011 werd geopend. De Wase Imkersbond, de leerlingen constructie/lassen van het GTI en verschillende diensten van de gemeente Beveren hebben hem gemaakt. In het gebouw vind je info over het leven van de bijen.

Radio 2

Meest gelezen