Britney Spears en Sam Asghari (foto uit 2019)
2019 Getty Images

Komt haar wens eindelijk uit? Zangeres Britney Spears gaat trouwen met vriend Sam Asghari

De Amerikaanse zangeres Britney Spears (39) gaat trouwen met haar vriend, acteur Sam Asghari (27). Op Instagram toonde ze haar verlovingsring met de boodschap: "Ik kan het niet geloven!" Eerder dit jaar vertelde Spears tijdens een hoorzitting over haar bewindvoerderschap dat ze graag wilde trouwen, maar dat ze dat niet mocht. Vorige week liet vader Jamie Spears, al 13 jaar haar bewindvoerder, weten dat hij de regeling volledig wil stopzetten.

Britney Spears is vijf jaar samen met Sam Asghari, ze leerden elkaar kennen tijdens de opname van een muziekvideo in 2016. Met haar vriend kunnen trouwen is een lang gekoesterde wens van de zangeres, en nu lijkt die dus uit te komen. Spears plaatste gisteren een filmpje van haar verlovingsring op Instagram met de boodschap: "Ik kan dit niet geloven!"

Sam Asghari, personal trainer en acteur, postte een foto op zijn eigen Instagram van het kussende koppel met verlovingsring. Hij werd geboren in Teheran, Iran, en verhuisde op zijn 12e naar Los Angeles. Zijn manager bevestigde het nieuws aan onder meer het magazine People: "Het koppel gaf een officieel tintje aan hun langdurige relatie vandaag en ze zijn diep geraakt door de steun, toewijding en liefde die ze krijgen", zegt Brandon Cohen.

Het wordt het derde huwelijk voor Britney Spears. In 2004 trouwde ze met jeugdvriend Jason Alexander in Los Angeles, maar dat huwelijk hield slecht kort stand. Later dat jaar stapte ze in het huwelijksbootje met danser Kevin Federline. Het koppel kreeg twee kinderen, Sean (16) en Jayden (15). In 2007 gingen Spears en Federline uit elkaar.

Spears heeft er een turbulent jaar opzitten, met de vele rechtszaken en hoorzittingen tegen haar vader Jamie over het bewindvoerderschap. Eerder dit jaar was er ook "Framing Britney Spears", een documentaire van de New York Times die een nieuw licht werpt op het Britney-verhaal. Op sociale media heeft Britney Spears het voorbije jaar meermaals laten blijken dat Asghari een enorme steun voor haar is.

Juridische strijd over bewindvoering

Britney Spears brak als tiener door in 1998 met "...Baby one more time" en werd een wereldster. In de tweede helft van de jaren 2000 kreeg ze af te rekenen met mentale problemen en emotionele inzinkingen. In 2008 werd ze onder bewindvoerderschap geplaatst. Een bewindvoerder is een soort voogd, aangesteld door een rechter, om de belangen te behartigen van iemand van wie geoordeeld wordt dat hij niet meer in staat is om zijn eigen zaken te beheren en zelf beslissingen te nemen.

Vader Jamie Spears en een advocaat kregen als bewindvoerder de volledige zeggenschap over haar zakelijke en haar persoonlijke leven. Details over de inhoud zijn nooit bekendgemaakt, maar het ging en gaat over zeer veel aspecten van haar gezondheid, haar woonplaats en gezinsleven, haar carrière en haar financiële situatie.

Bijna 13 jaar later geldt dat bewindvoerderschap nog steeds. Sinds 2019 heeft Jamie Spears wel enkel nog zeggenschap over het financiële luik. Britney Spears probeert al jaren om via de rechtbank de zeggenschap over haar leven minstens deels terug te krijgen. Ze wil vooral dat haar vader uit zijn rol ontzet wordt.

In juni was Britney Spears voor het eerst telefonisch te horen tijdens een hoorzitting: "Hij (Jamie Spears, red) controleert mij 100.000 procent. Ik wil gewoon mijn leven terug." Ze vertelde onder meer dat ze graag wilde trouwen en een kind wilde, maar dat ze verplicht wordt om anticonceptie te gebruiken. Een maand later zei ze tijdens een nieuwe getuigenis dat ze haar vader wil aanklagen voor misbruik van bewindvoering.

Eind juli startte haar nieuwe advocaat een procedure om Jamie Spears te ontzetten uit zijn rol als bewindvoerder. Vorige week kwam de verrassende wending dat vader Spears zelf bij de rechtbank documenten had ingediend waarin hij verzoekt om het bewindvoerderschap volledig stop te zetten.

Meest gelezen