Brouwerij Kompel uit Maasmechelen brouwt de beste tripel ter wereld volgens World Beer Awards

De prijs op de World Beer Awards voor de beste tripel ter wereld gaat naar L’Or Noir van brouwerij Kompel in Maasmechelen. Het bier is een tripel van 8,5 graden met een zachte afdronk.

L'Or Noir is volgens de makers een frisse, zachte tripel. Er zitten 4 verschillende granen in en 50% Belgische hopsoorten. Het bier heeft een aroma van vanille, lichte kruiden en hop. 

Het is niet de eerste keer dat de brouwerij in de prijzen valt. Ook andere bieren zoals Kompel Bovengronds en de Kompel Prion De Fleurs werden al bekroond op kleinere festivals zoals de Brussels Beer Challenge. Kompel Ondergronds en Kriek haalden eerder ook mooie resultaten op de World Beer Awards. 

Eerbetoon

Brouwerij Kompel bestaat 6 jaar en is opgericht als eerbetoon aan mijnwerkers die welvaart brachten in de streek. Kompel is de roepnaam van de mijnwerkers en betekent makker of vriend. 

Alle bieren van Kompel worden nu nog gebrouwen bij de Proefbrouwerij in Lochristi, maar de Maasmechelse brouwers dromen van een eigen brouwerij in Maasmechelen.

De tripel kende een minder goede start toen corona uitbrak, maar nu is het bier dus beloond met een award voor beste tripel. 

Meest gelezen