Brussel Mobiliteit

Brusselse Week van de Mobiliteit in het teken van de voetganger

Het centrale thema van de Week van de Mobiltieit, die van 16 tot en met 22 september in Brussel plaatsvindt, is "stappen". Iedereen wordt uitgenodigd om de hoofdstad te voet te ontdekken. Brussels mobiliteitsminister Elke Van den Brandt wil het stappen promoten als volwaardig verplaatsingsmiddel.

Tijdens de Week van de Mobiliteit in Brussel wordt wandelen extra in de verf gezet, in de hoop zo wandelfans aan te trekken. Maar ook om duidelijk de maken dat wandelen complementair is met andere vervoersmiddelen. "Er is geen betere mobiliteit dan nabijheid", stelt mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen).   "Vandaag gebeurt 37 procent van alle verplaatsingen binnen Brussel al te voet, tegen 2030 moet dat 50 procent  zijn. In een veilige, groene, toegankelijke stad heb je genoeg aan jezelf om onderweg te zijn", stelt ze.

Challenge

Tijdens de Week van de Mobiliteit zijn er verschillende acties. Op de website van Walk This Week kunnen wandelaars zich in team inschrijven met de uitdaging om elke dag 10.000 stappen te zetten. Anderen worden dan weer uitgedaagd om met hun bedrijf de challenge "Naar het werk zonder mijn auto" aan te gaan en daar sluit ook de actie "Naar school zonder mijn auto" op aan.

Het hoogtepunt van de Brusselse Mobiliteitsweek is zoals elk jaar de Autoloze Zondag. Die vindt plaats op zondag 19 september.

Meest gelezen