Covid Safe Ticket en mondmaskers niet verplicht tijdens WK wielrennen: "Rekenen wel op gezond verstand van publiek"

Over vijf dagen begint het wereldkampioenschap wielrennen op diverse plaatsen in Vlaanderen. Het publiek zal kunnen supporteren voor de renners zonder Covid Safe Ticket of mondmasker. De organisatie rekent wel op het gezond verstand van het publiek als het te druk wordt.

Er zijn officiële fanzones in elk van de vier gaststeden en in de WK-dorpen. Elke fanzone ligt aan het parcours, iedereen ziet er de renners dus voorbijrijden. Er zijn ook grote schermen geplaatst om de wedstrijd te volgen. In de fanzone op het Ladeuzeplein in Leuven staat een groot podium waar de wereldkampioenen een extra huldiging krijgen en waar de hele dag animatie is met presentatoren en DJ’s van MNM.

Gezond verstand

Het parcours en de fanzones zijn vrij toegankelijk voor alle supporters. Er wordt dan ook geen gebruik gemaakt van het Covid Safe Ticket en er geldt geen strikte mondmaskerplicht. Maar de organisatie en de steden rekenen op ieders verantwoordelijkheid om op erg drukke plaatsen een mondmasker te dragen, voor de eigen veiligheid en die van de anderen.

Rookvrij

Dit WK is bovendien het allereerste rookvrije WK uit de geschiedenis, iets waar de organisatie, samen met charity partner Kom op tegen kanker, al tijdens de hele aanloop naar het WK en ook ter plaatse sterk de nadruk op legt. Zo zullen alle officiële zones (fanzones, VIP-zones, offices,...) rookvrij gehouden worden.

Openbaar vervoer en fiets

Tot slot roepen de organisatoren op om zoveel mogelijk met de trein naar het WK te gaan en ook zelf de fiets te gebruiken. Voor mensen met een handicap zijn er voorbehouden parkeerplaatsen op de parkings en ook mobilhomes en autocars kunnen op specifieke plaatsen terecht, mits reservatie

Meest gelezen