Radio 2

Fotosessie in verlaten slachthuis Verbist groot succes

Open Monumentendag lokte 80 fotografen naar het voormalige slachthuis Verbist in Izegem. Dat slachthuis kwam enkele jaren geleden in opspraak nadat activisten er beelden hadden gemaakt van dierenmishandeling. Het bedrijf ging uiteindelijk ook overkop.

80 amateurfotografen konden er gisteren uitzonderlijk foto's maken. Van de verlaten laad- en loskades voor de dieren, de versnijzaal tot de grote koelruimtes. De sfeer daar was bijzonder. “Ik sta versteld van wat leegstand met zo’n gebouw doet. Het is zeer bevreemdend en mysterieus. Het is een beetje zoeken in het doolhof wat er allemaal te ontdekken valt”, zeggen Daphne uit Ledegem en Freddy uit Kortrijk.

Groot succes

Het initiatief was een groot succes. “Het was in geen tijd uitverkocht”, zegt schepen van cultuur Kurt Himpe. “Daarom organiseren we nog een tweede dag. Dus 160 fotografen kunnen zich hier uitleven.”

Het is de vijfde opeenvolgende keer dat Izegem een locatie openstelt voor fotografen. Bij vorige Open Monumentendagen konden ze foto’s nemen in kasteel Wolvenhof, het verlaten klooster van de paters Kapucijnen, de voormalige drukkerij Strobbe en het verlaten klooster de Pélichy. 

Radio 2

Meest gelezen