Jérémie Makiese is de Belgische kandidaat voor de 66ste editie van het Eurovisiesongfestival

Winnaar van "The voice Belgique" Jérémie Makiese naar het Eurovisiesongfestival  

Jong opkomend talent Jérémie Makiese (21) mag volgend jaar België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Italië. Dat is vanochtend bekendgemaakt tijdens het ochtendblok van de Franstalige radiozender Vivacité. Op het lied zelf is het nog even wachten.

BEKIJK - Het masker valt af: zo werd Makiese onthuld bij de RTBF:

Videospeler inladen...

Na de Vlaamse inzending van Hooverphonic is het opnieuw aan onze Franstalige landgenoten om een kandidaat voor België aan te duiden. De Franstalige openbare omroep RTBF koos na een interne selectieprocedure voor Jérémie Makiese.   

Jérémie Makiese werd begin dit jaar over de taalgrens bekend door zijn deelname aan de talentenjacht "The Voice Belgique". Hij won in april de finale onder begeleiding van artieste BJ Scott.  BJ Scott was in het verleden ook al coach van Loïc Nottet en schreef mee aan zijn lied 'Rhythm inside' dat een vierde plaats haalde op het Eurovisiesongfestival van 2015. 

Bekijk de "blind audition" van Jérémie Makiese bij "The voice Belgique":

De keuze voor Makiese stond in de sterren geschreven want sinds 2013 stuurt de RTBF telkens een finalist van "The Voice Belgique" naar het wereldberoemde festival. Voorgangers Roberto Bellarosa, Loïc Nottet, Blanche en Eliot doorliepen allemaal een zelfde parcours. Bovendien hintte Makiese in juni al naar een mogelijke deelname. In een interview met het regionale dagblad La Meuse vertelde de nieuwbakken ster dat hij het een eer zou vinden zijn land te mogen vertegenwoordigen op het "WK van de muziek".

Als geboren Antwerpenaar met Congolese roots heeft deze inzending ook een Vlaams tintje. Op zijn zes jaar verhuisde hij met zijn familie naar de Brusselse rand. Hij woont nu in Ukkel. 

Makiese rekent onder meer Damso, Stromae, Otis Redding en Michael Jackson tot zijn muzikale helden. Of we die invloeden gaan terughoren in zijn Eurovisie-song blijft nog even gissen. 

Eurovisiesongkandidaat Jérémie Makiese tekende net een voetbalcontract bij Excelsior Virton (D1B)

Naast muziek is voetbal een grote passie van Makiese. Hij tekende net een contract als doelman bij Excelsior Virton in afdeling 1B (de vroegere tweede klasse). De jonge artiest wil zowel zijn muzikale als zijn sportieve carrière alle kansen geven en ze met beide handen grijpen.  

Vaste commentator van het Eurovisiesongfestival en MNM DJ Peter Van de Veire mocht hem vandaag ook al meteen interviewen en dat ging vlot in het Nederlands:

Meest gelezen