Radio 2

Leuven breekt wereldrecord: "We wilden de diversiteit in de stad in de kijker zetten"

Leuven heeft sinds zondag officieel een Guinness World Record te pakken. 89 nationaliteiten fietsten er samen een estafette op een hometrainer. “We wilden het WK gebruiken om de diversiteit in Leuven in de kijker te zetten", zegt schepen van Diversiteit Lalynn Wadera (Vooruit).

Binnen een kleine twee weken vindt het WK Wielrennen plaats in Leuven. Het moment om de diverse samenstelling van de stad onder de aandacht te  brengen. “We wilden het WK gebruiken om de diversiteit in Leuven in de kijker te zetten", zegt schepen van Diversiteit Lalynn Wadera. “Daarom breken we vandaag het wereldrecord ‘zoveel mogelijk nationaliteiten op een fiets in estafette’.”

De recordpoging werd op de voet gevolgd door iemand van het Guinness World Record-boek.
Radio 2

Tussen 10 uur ’s morgens en 5 uur in de namiddag verzamelden zoveel mogelijk nationaliteiten aan de Velodroom in Leuven, met succes. “Ik heb 10 minuten gefietst. Ik wou wel langer, maar de volgende persoon moest dan langer wachten”, zegt één van de deelneemsters uit Namibië. “In Leuven is het echt leuk met alle verschillende nationaliteiten”, zegt een fietsster uit Peru. “In Leuven zijn we gewoon om te fietsen, dus het ging vlot. In Peru is het meestal met de auto of met de bus."

De volledige lijst met alle nationaliteiten die deelnamen aan de recordpoging in Leuven.
Radio 2

De fietsers in Leuven verpulverden het wereldrecord. Ze brachten het aantal nationaliteiten van 68 naar 89. 

Meest gelezen