Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Lil Nas X wint "video van het jaar" tijdens de MTV Video Music Awards, Justin Bieber is "artiest van het jaar"

De Amerikaanse rapper Lil Nas X heeft met "Montero (Call me by your name)" de prijzen voor "video van het jaar", "beste regie" en "beste visuele effecten" gewonnen tijdens de MTV Video Music Awards. Die werden afgelopen nacht uitgereikt in New York. MTV viert dit jaar z'n 40e verjaardag. 

Lil Nas X won de hoofdprijs "video van het jaar". Hij haalde het in die categorie van Cardi B. ft. Megan Thee Stallion ("WAP"), Dj Khaled ft. Drake ("Popstar" - starring Justin Bieber), Doja Cat ft. SZA ("Kiss me more"), Ed Sheeran ("Bad habits") en The Weeknd ("Save your tears"). Daarnaast werd de video van "Montero (Call me by your name)" ook bekroond met de prijzen voor "beste regie" en "beste visuele effecten". In de extravagante clip toont de Amerikaanse rapper openlijk dat hij van mannen houdt.

Bekijk de bekroonde videoclip "Montero (call me by your name)" van Lil Nas X:

De Canadese zanger Justin Bieber was 7 keer genomineerd, voor "Holy", "Peaches" en "Popstar" (van DJ Khaled).  Hij won uiteindelijk 2 awards, in de categorieën "artiest van het jaar" en "beste pop" ("Peaches " - Justin Bieber ft. Daniel Caesar).  

Bieber verwees in zijn dankwoord naar de coronacrisis. "Dit zijn nooit geziene tijden. Ik wil gewoon zeggen dat muziek zo'n mooie manier is om mensen mee te bereiken en het kan ons allemaal samenbrengen. Daarom zijn we nu ook hier."

AP

Olivia Rodrigo: "Zeggen wat je denkt en voelt zijn de mooiste dingen in de wereld"

De Amerikaanse actrice en zangeres Olivia Rodrigo werd bekroond als "beste nieuwe artiest". Haar hitsingle "Drivers licence" sleepte ook nog de prijzen voor "song van het jaar" en "push performance van het jaar" in de wacht.

Zij droeg haar overwinning op aan alle meisjes die in hun slaapkamer muziek maken: "Veel mensen zullen je in de schaduw proberen te zetten, maar zeggen wat je denkt en voelt zijn de mooiste dingen in de wereld." 

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Zangeres Billie Eilish won samen met Rosalía de prijs voor "beste latin" met "Lo vas a olvidar" en de "video for good"-award  voor haar single "Your power".  Ook zij brak in haar dankwoord een lans voor jonge vrouwen: "We moeten onze meisjes echt beschermen. We hebben allemaal macht, maar we moeten onthouden dat we die niet mogen misbruiken." 

Invision

De rockband Foo Fighters mocht de oeuvreprijs de Global Icon Award ophalen.

Bekijk het Journaalverslag van de MTV Video Music Awards:

Videospeler inladen...

Megan Thee Stallion was 6 keer genomineerd, waaronder 4 keer voor "WAP", haar samenwerking met Cardi B, maar zij won geen enkele prijs.  

Queen of Pop Madonna mocht de uitreiking openen. Zij liet in een eerbetoon weten dat de muziekzender haar leven heeft veranderd. Het was de 40e editie van de MTV Video Music Awards en voor het eerst sinds de start van de coronacrisis was er weer een volledige show met publiek in de zaal. 

AP

Alle winnaars op een rij

Video van het jaar: Lil Nas X - "Montero (call me by your name)"
Beste rock: John Mayer - "Last train home"
Beste latin: Billie Eilish & Rosalía - "La vos a olvidar"
Beste choreografie: Harry Styles - "Treat people with kindness"
Beste cinematografie: Beyoncé, Blue Ivy, Saint Jhn, WizKid - "Brown skin girl"
Beste regie: Lil Nas X - "Montero (Call me by your name)"
Beste r&b: Bruno Mars, Anderson.Paak, Silk Sonic - "Leave the door open"
Beste nieuwe artiest: Olivia Rodrigo
Beste alternatief: Machine Gun Kelly ft. blackbear - "My ex's best friend"
Beste samenwerking: Doja Cat ft. SZA - "Kiss me more"
Beste hiphop: Travis Scott ft. Young Thug & M.I.A - "Franchise"
Artiest van het jaar: Justin Bieber 
Video for good: Billie Eilish - "Your power"
Beste pop: Justin Bieber ft. Daniel Caesar, Giveon - "Peaches"
Song van het jaar: Olivia Rodrigo - "Drivers license"
Groep van het jaar: BTS
Beste doorbraaksong: Claire Rosinkranz - "Backyard boy"
Push performance of the year: Olivia Rodrigo - "Drivers license"
Best K-pop: BTS - "Butter" 
Best art direction: Saweetie ft. Doja Cat - "Best friend"
Beste visuele effecten: Lil Nas X - "Montero (Call me by your name)"
Beste montage: Bruno Mars, Anderson.Paak, Silk Sonic - "Leave the door open" 

Bekijk hieronder het verslag uit “Het journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen