foto ROB tv

Pas geflitste autobestuurder neemt wraak en overplakt flitspaal in Leuven

In Leuven heeft een boze autobestuurder afgelopen weekend geprobeerd om een flitspaal te overplakken. Hij was boos omdat hij geflitst was. De politie kon de man oppakken. 

Het incident deed zich zondagmorgen rond half zes voor. Een man werd met zijn auto geflitst op de Tervuurse Vest, dat is het gedeelte van de Leuvense Ring tussen de Tervuursepoort en de Bodartparking. De man was blijkbaar zo boos dat hij zijn auto meteen aan de kant zette en, gewapend met een rol plakband, op de flitspaal klom. 

De man kon één keer met de tape rond het flitstoestel gaan, maar werd dan betrapt door een patrouille van de Leuvense politie. "De man verklaarde aan de inspecteurs dat hij boos was omdat hij net geflitst werd", vertelt politiewoordvoerder Mathieu Caudron. "Uit verdere controle bleek ook dat de man, een dertiger,  onder invloed was van drank en drugs. Hij moet zijn rijbewijs twee weken inleveren", aldus nog Caudron. Of hij ook extra vervolgd zal worden voor het overplakken van de flitspaal is nog niet duidelijk. Zijn wraakactie staat wel beschreven in het proces-verbaal. 

Meest gelezen