Mieke Gorissen gehuldigd door haar leerlingen: "Een van de beste leraren die we ooit gehad hebben"

Mevrouw (Mieke) Gorissen van fysica, beter bekend als de Belgische revelatie van de Olympische Spelen in Tokyo, werd maandag gehuldigd door haar leerlingen van de Provinciale School in Diepenbeek. “Dat wij slaagden op onze examens in juni vond ze veel belangrijker dan haar voorbereiding op Japan”, zeggen haar leerlingen.

Samen met burgemeester Rik Kriekels (N-VA) en Schepen van Sport Ilse Pipeleers (Open VLD) wachtten de leerlingen en leraren van de Provinciale School in Diepenbeek Mieke Gorissen maandagnamiddag op voor een verrassing op het Demerstrand.

 “We hebben een cadeautje”, kondigde de burgemeester aan door de microfoon op het podium. “Een sporttopje met aan de voorzijde de woorden "Da kan niet" en achteraan "Da kan wel", als referentie naar het intussen beroemde televisie-interview na jouw prestatie in Tokyo.” Mieke Gorissen liep daar de marathon en finishte als 28ste, iets wat ze zelf niet kon geloven.

“Mieke is een van de beste leraren die we ooit hebben gehad”, zeggen zesdejaars Margot Schabregs, Yanne Seevens en Hanne Verhulst. “Vorig jaar loodste ze ons als klastitularis door de moeilijke coronaperiode en dit jaar hebben we haar nog twee uur voor fysica. Ze is ongelofelijk betrokken bij ons parcours en doet haar job als leerkracht met hart en ziel. Dat ze meedeed aan de marathon van Enschede wist onze klas niet eens. We moesten in de krant lezen dat ze zich geplaatst had voor de Olympische Spelen. En de verdere voorbereidingen vond ze minder belangrijk dan onze resultaten in juni! Haar leerlingen komen altijd op de eerste plaats. Ze is een grote inspiratie.”

Meest gelezen