Belga

Minister Weyts vraagt om quarantaineregels in het onderwijs te herbekijken

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts vraagt gezondheidsinstituut Sciensano om de quarantaineregels voor het onderwijs te herbekijken. "Te veel kinderen moeten school missen omwille van een mogelijk overdreven voorzichtigheidsreflex", zegt hij.

De test- en quarantaineregels zijn nu te ingrijpend en complex waardoor al te veel en al te snel kinderen in quarantaine worden geplaatst, vindt Weyts. Zeker omdat de vaccinatiegraad in Vlaanderen zo hoog is en omdat Sciensano zelf in een rapport aangeeft dat de rol van kinderen en jongeren in de COVID-pandemie beperkt is en ze amper ziek worden.

Videospeler inladen...

"Wij moeten de richtlijnen van de experten van Sciensano volgen, maar zeker voor de  allerkleinsten zijn de regels over testen en quarantaine te complex en te streng. Ik vind dat we het recht op onderwijs van kinderen niet kunnen ontnemen gewoon omdat er veel volwassenen zijn die zich niet laten vaccineren." 

"Ik begrijp perfect dat men voorzichtig wil zijn en men niet voor 200 procent zeker is. Maar als er twijfel is, geef het voordeel van de twijfel dan aan onze kinderen", vraagt Weyts.

Meest gelezen