Pastoor Vital Orolé ere-burger van Diegem

In Diegem is pastoor Vital Orolé gehuldigd. Al meer dan 65 jaar is Vital Orolé actief in het parochiaal- en verenigingsleven in Diegem en Machelen. In 1956 werd hij onder-pastoor in Diegem, in 1980 pastoor en die functie bekleedt hij nog steeds. Orolé is ondertussen 90 jaar oud. Het gemeentebestuur heeft hem op voordracht van veel inwoners ere-burger gemaakt van Diegem.

90 jaar oud, meer dan 65 jaar actief als priester en proost van de chiro, het zijn indrukwekkend cijfers voor Vital Orolé. In 1956 werd hij aangesteld als onderpastoor in Diegem, hij verhuisde toen van Westerlo naar de randgemeente. Orolé werd al snel de proost van de chiro en is dat nog steeds, al gaat hij niet meer mee op kamp. Toch is pastoor Vital nog steeds actief en leidt hij op vraag missen en doopvieringen.  Zondag werd hij gevierd en uitgeroepen tot ere-burger van Diegem.

Als ze me vragen om op te treden dan doe ik dat, je moet actief blijven, in beweging blijven, zo lang mogelijk.

Pastoor Vital Orolé, Diegem

Corona

De  afgelopen maanden waren niet zo rooskleurig voor de 90-jarige pastoor. Hij werd ernstig ziek door het coronavirus en belandde in het ziekenhuis. Toch kwam hij er door, hij is zelfs op bivakbezoek geweest bij de Chiro.

Zondag vond een ommegang plaats, een openluchtmisviering en het uitspreken van het ere-burgerschap. "Daar moesten we niet lang over nadenken, want hij heeft een aantal records op zijn naam staan", zegt burgemeester Steve Claeys. "Het is een fenomeen, hij is zeer geliefd. Pastoor Vital heeft 1.800 huwelijken ingezegend,  2.700 begrafenissen begeleid en 1.375 doopvieringen gehouden."

Meest gelezen