Staking bij afvalbedrijf Renewi is afgelopen: afval wordt opnieuw opgehaald

De staking bij afvalbedrijf Renewi in Houthalen-Helchteren is afgelopen nadat vakbonden en directie vanmorgen tot een akkoord zijn gekomen. Het afval wordt opnieuw opgehaald, al zullen niet alle ophaalrondes vandaag nog uitgevoerd worden.

De werknemers van de vestiging in Houthalen-Helchteren legden donderdag het werk neer omdat er in de vrachtwagen van één van de collega's een camera was ontdekt. Die zou de directie hebben geïnstalleerd om vermoedens rond een medewerker bevestigd te zien. Die vermoedens bleken te kloppen, en de medewerker heeft ook zijn ontslag gekregen omdat volgens de directie de veiligheid in het gedrang kwam, voor hemzelf en de collega's. Maar de werknemers voelden zich niet goed over deze werkwijze. 

Na overleg vanmorgen zijn vakbonden en directie het eens dat er binnen het bedrijf Renewi geen verborgen camera’s meer zullen worden ingezet. Er is ook geen discussie over het feit dat het ontslag gerechtvaardigd is en er is een akkoord over de voorwaarden. 

Nog niet alles opgehaald

Er wordt dus opnieuw gewerkt maar vandaag zullen nog niet alle ophaalrondes uitgevoerd worden. Enkel het afval van Lommel 1 en Leopoldsburg zal worden opgehaald. De geplande ophaling in Beringen, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Oudsbergen, zone 1 en 2 en Zonhoven zal het afval niet worden opgehaald. Er wordt bekeken of en wanneer er inhaalrondes plaats zullen vinden. 

Meest gelezen