Jobstudente levert voedsel- en huishoudpakketten aan buitenlandse studenten in quarantaine 

De UHasselt schakelt jobstudenten in om voedsel- en huishoudpakken aan 391 internationale studenten te bezorgen.  Ook dit jaar zijn er nog veel uitwisselingstudenten die zich na aankomst in ons land een tijdje moeten afzonderen. “De meesten zijn heel blij om een glimp van een leeftijdsgenoot op te vangen in de deuropening”, aldus jobstudente Kristien Droogmans.

In Diepenbeek en Hasselt zitten er momenteel een 80-tal buitenlandse studenten in quarantaine. “Allemaal studenten die dit academiejaar aan de Universiteit Hasselt zullen studeren”, zegt Brigitta Bijloos van de Dienst Internationalisering. “We vragen aan deze jongeren om twee weken op voorhand naar België te komen, omdat ze allemaal uit verschillende landen komen.  We verwachten dit jaar 391 buitenlandse studenten. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar, wellicht omdat de ambassades pas na 15 juli weer zijn opengegaan. Al ziet het perspectief voor de internationale studenten er dit academiejaar gelukkig al een stuk beter beter uit!”

Linnen en huishoudspullen

Jobstudente Krisitien Droogmans zorgt ervoor dat haar leeftijdsgenoten in quarantaine hun pakketten krijgen. “Ik doe ook boodschappen en maak de pakketten klaar.  Een internationale student heeft bij aankomst niet alleen geen voedingswaren, maar mist ook linnen en huishoudspullen. Nadat ze een bestelling hebben geplaatst lever ik alles netjes af voor de deur van hun kot. " En die studenten zijn zeker blij met het bezoekje: "Meteen in isolatie moeten gaan in een onbekend land is geen lachtertje. De meeste mensen zijn dan ook blij om even een glimp van mij op te vangen door de deuropening.”

Meest gelezen