facebook Tom Massoels

Tom Massoels bedwingt de Mont Ventoux op eenwieler: "Mannekes, wat een ervaring!"

Tom Massoels uit Hoegaarden heeft met zijn eenwieler de Mont Ventoux beklommen. Op drie uur tijd kon hij de beruchte Franse berg bedwingen. 

"Eigenlijk was het mijn broer, die me voorgesteld had om eens de Mont Ventoux te beklimmen", begint Tom zijn verhaal. "Ik had er niet zoveel zin in om dat met een gewone koersfiets te doen. Maar ik dacht, allez kom, laten we het op een speciale manier doen. Niet met een gewone koersfiets, maar met een eenwieler."

"Als kleine jongen speelde ik een tijdje basket op de eenwieler. Maar daar ben ik tien jaar geleden mee gestopt. Vorig jaar ben ik dan opnieuw beginnen oefenen. Rijden op de eenwieler vergt een goeie conditie en zin voor evenwicht", weet Tom.

facebook Tom Massoels

"De beklimming verliep heel goed, tot de laatste twee kilometer. Gelukkig had ik veel supporters mee, die me tot aan de aankomst hebben gesteund", lacht Tom. "Mannekes, wat een ervaring", schreef hij kort daarop op Facebook. Hij is evenwel niet meteen zinnens om zijn stunt nog eens te herhalen. "Eerst ga ik hier nog wat genieten in ons vakantiehuisje. Misschien doe ik het nog eens op een andere gekke fiets, wie weet", besluit Tom.

Beluister hieronder het gesprek van Sonny met Tom bij Radio 2 Vlaams-Brabant:

Meest gelezen