Radio 2

Vissers spotten gele python van 4 meter lang in kanaal Gent-Terneuzen: "We dachten dat het speelgoed was"

Mirsa en zijn zoon Sadmir hebben deze ochtend een dode gele python gespot in het water langs het kanaal Gent-Terneuzen in Zelzate. "We dachten eerst dat het een stuk speelgoed was. Maar toen mijn vader met een stok het reptiel dichter trok, zag hij dat het een ferme gele python was van 3,95 meter lang."

Vader Mirsa zit dagelijks te vissen langs het kanaal Gent-Terneuzen, zijn zoon Sadmir vertelt: "Hij dacht eerst dat het speelgoed was of ballonnen of vuiligheid ofzo. Hij smeet er zijn lijn naartoe en het lood kwam rond die slang. Hij trok dat naar zich toe en dan ziet hij dat het een slang was."

Hij dacht eerst dat het speelgoed was, of ballonnen ofzo. Toen bleek het een slang te zijn
Zoon Sadmir

De visser haalde de slang uit het water met een speciale haak. "Hij heeft hem gemeten en kwam uit op net geen 4 meter." De man heeft wel wat ervaring met slangen, vertelt Sadmir: "Die is tropische dieren wel wat gewoon van in Bosnië. Hij kwam daar ook slangen tegen, wel kleiner en giftiger. Maar deze kent hij ook."

Lees verder onder de foto.

Radio 2

Gele python

Angst had hij niet door eerdere ervaringen met de dieren, en bovendien was het dier dood. De vissers halen niet alleen slangen uit het water: "Ook vissen zoals pladijzen natuurlijk, maar ook krabben, fietsen en droogrekken."

De slang is een gele python: een wurgslang afkomstig uit Zuidoost-Azië die waarschijnlijk levend in het kanaalwater is terechtgekomen. Maar hoe het dier zover is kunnen komen, wordt nog onderzocht. Het dier wordt nog opgehaald door de milieudienst.

Meest gelezen