Facebookpagina Ferm Zelzate

Vandaal vernielt standbeeld "Knuffel" opnieuw in Zelzate

Voor de tweede keer op korte tijd werd het standbeeld "Knuffel" vernield. "Een duidelijke daad van vandalisme", klinkt het. Het beeld is een eerbetoon aan slachtoffers van corona.

Kunstenaar William Temmerman was nog maar net klaar met de herstelling van het standbeeld "Knuffel" of vandalen sloegen alweer toe. Het beeld kreeg een plaats op de "troostplek" van de vrouwenbeweging Ferm, in het gemeentepark van Zelzate. “Het beeld staat symbool voor elkaar steun bieden en rouwen in coronatijden”, vertelt Delphine Fuchs van Ferm. 

Hieronder het beeld toen het niet gevandaliseerd was.

OnFocus Photography 2020

Amper een week terug in het park

Omdat door corona veel mensen worstelen met gemis, en niet op een goede manier afscheid konden nemen van hun overleden naasten, hoopte Ferm op deze plek wat troost te kunnen bieden. Dat het beeld nu al voor de tweede keer vernield wordt, doet dan ook "erg veel pijn", zei Fuchs, "Eén keer kunnen we ervan uitgaan dat het gewoon een vandalenstreek is, maar de tweede keer hebben we dan toch onze twijfels."

Eén keer kunnen we uitgaan van een vandalenstreek, maar de tweede keer hebben we toch onze twijfels
Delphine Fuchs, Ferm Zelzate

Nadat eind augustus de hoofden van het beeld werden afgerukt, kon het nog hersteld worden. Het stond amper een week terug in het park toen voorbijgangers gisteren merkten dat het beeld alweer beschadigd werd.

 Ferm vraagt aan eventuele getuigen om hen te contacteren, en gaat ook een officiële klacht indienen bij de politie.

Meest gelezen