Videospeler inladen...

BEKIJK: Hulpdiensten uit heel België verzamelen in Kiewit voor eerste Police Drone Day

Op het vliegveld van Kiewit in Hasselt werd vandaag de allereerste Police Drone Day georganiseerd. Agenten uit tientallen politiezones, militairen, personeel van de civiele bescherming en zelfs leden van de brandweer verzamelden er om kennis uit te wisselen over het gebruik van drones en om workshops te volgen. 

"Iedereen die vliegt volgens het principe van state operator (iemand die in opdracht van hulpdiensten een drone bedient, nvdr.) verzamelt vandaag in Kiewit om het te hebben over drones", vertelt Tom Hannes, operationeel leidinggevende van het droneteam van politiezone Limburg Regio Hoofdstad en bezieler van de eerste Police Drone Day in ons land. "Het doel is om de dienstverlening na vandaag nog beter op punt te zetten, met zowel de uitwisseling van theoretische kennis als effectief het oefenen van het vliegen. We bekijken elkaars toestellen en delen onze instellingen, om zo nog veiliger te kunnen vliegen. Bedrijven komen ook nieuwe materialen tentoonstellen."

Privacy

Rond het gebruik van drones heerste in ons land al commotie, bijvoorbeeld toen de Limburgse politiezone Carma drones wilde inzetten om op oudejaarsavond te controleren of coronamaatregelen nageleefd werden. "We snijden vandaag alle topics aan, ook die van de privacykwesties", legt Hannes uit. "Voor ons is dat ook belangrijk, en als politiediensten houden wij ons uiteraard aan alle regels. De commotie vertrekt vaak vanuit het principe "onbekend is onbemind". Wanneer mensen een drone in de lucht zien hangen, denken sommigen al snel dat we bij hun in de tuin binnenkijken. Dat is uiteraard niet het geval. Het droneteam van LRH opereert enkel wanneer we een specifieke opdracht hebben, en voeren ook alleen die opdracht uit."

Meest gelezen