Radio 2

Mobiele vaccinatiepost moet buitenlandse werkkrachten overtuigen: "We kunnen hen niet via een nieuwsbrief bereiken"

In Merksplas was er gisterenavond een mobiele vaccinatiepost waarbij nog enkele tientallen mensen werden ingeënt tegen het coronavirus. De eerstelijnszone Kempenland koos specifiek voor de camping Molenzijdse Heide als locatie omdat er in die regio veel seizoensarbeiders en gastarbeiders werken. "We hebben intern gecommuniceerd naar die mensen toe om hen toch nog te overtuigen", zegt burgemeester Frank Wilryckx (Open VLD). 

De vaccinatiecampagne loopt stilaan op zijn eind, maar eerstelijnszone Kempenland ging gisterenavond nog wel met een mobiele vaccinatiepost langs Merksplas. "Als we de kinderen jonger dan 12 jaar niet meerekenen, dan zitten we aan een vaccinatiegraad van bijna 93 procent. Dat is heel goed, maar met deze actie proberen we ook die andere mensen nog te overtuigen, die zich bedachten of nog niet de kans kregen om zich te laten vaccineren", verklaart burgemeester Frank Wilryckx (Open VLD). 

Hier zitten heel wat mensen die we niet altijd via de gemeentelijke nieuwsbrief kunnen bereiken

Burgemeester Frank Wilryckx

De mobiele vaccinatiepost hield niet toevallig halt op de camping Molenzijdse Heide, waar in de buurt veel seizoensarbeiders en gastarbeiders werken. "Hier zitten heel wat mensen die we niet altijd via de gemeentelijke nieuwsbrief kunnen bereiken. We hebben daarom intern naar hen gecommuniceerd om zich alsnog te laten vaccineren", vertelt Wilryckx. 

En de oproep was een succes, want op een uur tijd lieten al een twintigtal mensen een prik zetten. "Daar ben ik heel tevreden mee", zegt de burgemeester. "Want het is belangrijk dat we zo rap mogelijk weer een normaal leven kunnen gaan leiden." 

Meest gelezen