Google Street View

Fabriek van tandwielproducent VCST in Sint-Truiden draait weer op volle toeren

In Sint-Truiden is de productie bij tandwielproducent VCST weer gestart. Werkloosheidsdagen worden geschrapt en ontslagen werknemers worden weer in dienst genomen. 

Vorig jaar kende de autosector een dalende vraag naar auto-onderdelen en daardoor werd er fors bespaard. Bij VCST werden 91 mensen ontslagen. Door de veroudering van de vorige fabriek werd er een nieuwe, moderne fabriek gebouwd in Brustem om zo toekomstige kosten te drukken.  

Ondertussen is er weer meer vraag naar auto's, en neemt ook de productie in Brustem weer toe. "Van de 91 mensen die ontslagen zijn, hebben we er een groot aantal weer opgebeld en opnieuw in dienst genomen", zegt Raf Del Cero van het ABVV.  Intussen werden ook alle geplande werkloosheidsdagen geschrapt. "Als je alles samentelt, denk ik dat er uiteindelijk nog geen 10 mensen ontslagen zijn."

 De automarkt heeft zijn heropstart duidelijk niet gemist. Dat merkten de auto-fabrikanten over de hele wereld. Er was al snel een tekort aan chips. De productie loopt daardoor moeilijk in verschillende autofabrieken. Volgens de Europese vereniging van autotoeleveranciers zullen de gevolgen van die snelle heropstart nog tot in 2022 voelbaar zijn.

Meest gelezen