Wouter van Atelier Karkas in Asse

Slagerij in Elsene krijgt kritiek van buren omdat er karkassen in de etalage hangen

In Elsene krijgt slagerij Roland kritiek op Facebook omdat er karkassen van dieren in zijn uitstalraam hangen. Vroeger was dat heel gewoon in een beenhouwerij, maar nu zie je dat steeds minder. In Asse is net een slagerij opengegaan waar je ook karkassen ziet hangen: "We doen dat zodat mensen kunnen zien waar hun vlees vandaan komt". 

Sommige mensen ergeren zich aan slagers waar karkassen van runderen in de etalage hangen. In Asse is net een slagerij opengegaan met de naam Atelier Karkas, en ook daar zie je stukken vlees hangen. "Vroeger vonden we dat doodnormaal dat er karkassen hingen in slagerijen, maar nu wordt dat minder en minder gedaan", vertelt Kato De Backer van Atelier Karkas.

We krijgen vooral opmerkingen als er konijnen liggen omdat mensen dat schattige dieren vinden

Kato De Backer

Kato is 27 en samen met haar man Wouter is ze onlangs een slagerij begonnen. "Wij willen met die karkassen een bepaalde sfeer scheppen en we willen ook dat onze klanten beseffen waar hun vlees vandaan komt", vertelt ze. "We merken dat veel kinderen vragen stellen over die karkassen, en het is leuk dat kinderen op die manier iets leren." Bij Atelier Karkas krijgen ze af en toe ook opmerkingen over hun vlees in de etalage. "We krijgen vooral commentaar als er konijnen liggen, mensen hebben het daar soms moeilijk mee omdat ze dat schattige dieren vinden."

Bij Atelier Karkas storen ze zich niet aan de campagnes die oproepen om minder vlees te eten. "Wij hebben daar geen last van", zegt Kato. "Trouwens, mijn man en ik eten ook niet alle dagen vlees. Ons motto is: minder maar beter. Het is belangrijker dat je weet waar je vlees vandaan komt en in welke omstandigheden het geproduceerd wordt. Wees bereid om voor kwaliteit te betalen, maar daarom hoeft dat niet elke dag."

Slagerij in Elsene krijgt kritiek van buren omdat er karkassen in de etalage liggen:

Meest gelezen