Leerlingen Vijverbeekschool in Asse protesteren omdat hun eindejaarsreis naar Barcelona niet mag doorgaan

In Asse voeren de zesdejaars van de Vijverbeekschool actie tegen de afschaffing van hun reis naar Barcelona. Ze zijn vooral boos omdat de directie die beslissing nam zonder daarover met hen te overleggen. 

Zo'n 50 laatstejaars bezetten sinds vanmorgen de ingang van de Vijverbeekschool in Asse. Ze protesteren omdat hun eindejaarsreis naar Barcelona niet mag doorgaan. En ze hebben borden gemaakt met protestslogans, zoals: 'Geef ons een stem' en 'Barcelona ook tijdens corona'.

We kijken hier al zes jaar naar uit 

Mila, een van de leerlingen

"We hebben uit het niets een mail gekregen waar in staat dat de reis niet doorgaat", vertelt Mila, een van de protesterende leerlingen. "En we kijken hier al zes jaar naar uit. We hebben met de directrice proberen te praten, maar zij zegt dat het niet veilig is omdat je als school niet kan vragen wie gevaccineerd is en wie niet. De directie gebruikt ook als argument dat het voor sommige gezinnen niet haalbaar is om die reis te betalen."

Geld inzamelen

De leerlingen hebben ook al nagedacht over oplossingen. "We begrijpen dat het financieel niet makkelijk is voor iedereen, maar we hebben veel ideeën om geld in te zamelen om de reis goedkoper te maken", vertelt Mila. "En we denken ook dat die reis wél coronaveilig kan verlopen. Wij willen samen met de school bekijken hoe we dat kunnen organiseren maar voorlopig staan ze daar niet voor open. En dus zijn wij van plan om aan de schoolpoort te blijven staan zolang er niet met ons gepraat wordt."

Meest gelezen