HANS PUT

Na 5 jaar wachten kunnen kinderen binnenkort opnieuw van de glijbaan op de Avonturenberg in Beringen

Eind dit jaar moeten er eindelijk opnieuw kinderen van de glijbaan kunnen op de Avonturenberg in Beringen. De glijbaan werd in 2016 in gebruik genomen, maar werd na enkele dagen al afgesloten, omdat kinderen schaafwonden opliepen. De stad en de aannemer zijn nu eindelijk tot een akkoord gekomen.

In 2016 werd de Avonturenberg op be-MINE in Beringen officieel geopend. Een berg met klimtouwen, kruiptunnels, trappen, en een glijbaan. Maar tijdens het openingsweekend deden al tientallen kinderen zich pijn omdat de betonnen glijbaan te steil zou zijn. Daarop werd beslist de glijbaan af te sluiten.

De stad en de aannemer raakten het lange tijd niet eens over de nodige maatregelen. Maar in november zou daar nu toch werk van gemaakt worden. Tegen eind dit jaar zouden kinderen er dus weer van de glijbaan kunnen.

Meest gelezen