Niet iedereen kijkt uit naar de komst van Messi: "Het voelt raar dat hij hier in andere kleuren komt spelen"

Onder grote belangstelling landen Lionel Messi en zijn collega's van Paris-Saint-Germain vanmiddag op Belgische bodem. Morgen spelen ze hun Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge. Veel mensen kijken uit naar de komst van de wereldster, maar sommigen iets minder. Dat is het geval voor Carlos Diaz van de Barçashop in Sint-Amandsberg.

"Barcelona speelt vanavond tegen Bayern Munchen, zonder onze Messi", betreurt Carlos Diaz, die het vertrek van de Argentijnse ster bij zijn ploeg nog niet helemaal heeft verwerkt. "Weten dat hij nu bijna aan onze deur een wedstrijd komt spelen in andere kleuren. We hoopten al jaren dat Barça en Messi hier zouden komen spelen. Maar dat is niet gebeurd en het zal waarschijnlijk nooit meer gebeuren."

Enorme veiligheidsmaatregelen

Hoewel zijn hart nog steeds klopt voor Messi, is Diaz net als heel wat andere Barça-fans lang niet zeker of hij de match tegen Club Brugge wel zal bekijken. "We zijn natuurlijk allemaal fan, hij is de man van Barça. Maar we zijn natuurlijk Barça-supporters en we moeten de club steunen. Messi is Messi en ik zal ook blijven supporteren, maar of ik de wedstrijd morgenavond zal bekijken, weet ik nog niet."

Ik had hem graag nog eens van dichtbij bewonderd

FC Barcelona-fan Carlos Diaz

Aan het Van der Valk hotel in Oostkamp, waar Messi, Mbappé, Neymar & Co zullen verblijven, zijn de veiligheidsmaatregelen enorm. Fans die hopen een glimp op te vangen van de sterren zullen teleurgesteld zijn, waarschuwde burgemeester Jan De Keyser (CD&V) eerder. "Een beetje overdreven", vindt Diaz, "Ik had hem graag nog eens van dichtbij bewonderd. Ik had ook een t-shirt ontworpen voor hem, met "Graçias Messi" erop."

"We moeten dit verwerken"

"We zitten met een raar gevoel, maar we moeten nu verder", blikt Diaz vooruit. "Barcelona is niet enkel Messi. We moeten dit verwerken". Messi-fans die hopen in Sint-Amandsberg een nieuw PSG-truitje van de ster op de kop te kunnen tikken, zijn eraan voor de moeite: "Dat is onmogelijk", lacht de Barça-fan, die wel nog wat oude FC Barcelona-truitjes van Messi in de rekken heeft liggen.

Meest gelezen