Parkeerbeleid Halle moet anders, vindt oppositie: "Te weinig gratis parking, te hoge parkeerboetes"

Sinds Halle begin maart een nieuw parkeerplan heeft ingevoerd , zijn er al meer dan 10.000 parkeerboetes uitgeschreven. Dat bracht de stad zo'n 185.000 euro op in zes maanden tijd. Volgens de oppositie tonen die cijfers aan dat er iets mis is met het parkeerbeleid in Halle. 

Gemeenteraadslid Benjamin Swalens (N-VA) die in de oppositie zit, vindt dat er iets grondig fout is met het huidige parkeerbeleid in Halle. "Wie ergens in Halle wil parkeren moet betalen, en als je dat niet doet riskeer je een retributie van 25 euro voor een halve dag. Dat is een heel hoog bedrag. In Hasselt bijvoorbeeld is dat 15 euro voor een hele dag."

Daarnaast zijn er nog zaken die beter kunnen, vindt Swalens. "Ten eerste moeten er opnieuw gratis randparkings komen. En ten tweede zou de blauwe zone op Sint-Rochus afgeschaft moeten worden op zaterdag zodat mensen hun blauwe schijf niet moeten zetten als ze komen shoppen. Het hele parkeerbeleid in Halle is absoluut niet goed voor de handel en de horeca", aldus Swalens.

De bevoegde schepen reageert later deze week op de kritiek van de oppositie. 

Meest gelezen