Regenbooghuis Limburg start campagne om haatberichten tegen holebi's en transgenders tegen te gaan

Het Limburgse Regenbooghuis doet een oproep om affiches of stickers in het straatbeeld tegen holebi's en transgenders te melden bij de politie. De laatste tijd duiken die stickers op, aan huizen of in straten, maar ook op sociale media. De Regenbooghuizen willen nu samen met çavaria en Amnesty International een tegengeluid laten horen. 

Het Regenbooghuis Limburg start met een positieve affichecampagne en roept mensen op om die affiche aan hun huis te hangen om zo holebi's en transgenders te steunen. De laatste tijd duiken steeds vaker affiches op in het straatbeeld die getuigen van haat tegen de LGBTI+-gemeenschap. Het Regenbooghuis vraagt dat mensen die zo'n boodschappen opmerken, dat melden bij de politie. "Het is niet alleen discriminerend maar ook strafbaar", zegt Manon Van Engelen van het Regenbooghuis. "En daarom roepen we alle gemeenten in Limburg en alle inwoners van die gemeenten op om mee te doen."

Wij zijn erg geschrokken van de haatboodschappen

"Wij zijn erg geschrokken van de boodschappen die nu in het straatbeeld verschijnen en daarom willen we actie voeren op drie fronten", zegt Van Engelen. "Wil je tonen dat je de LGBTI+-community steunt? Deel dan het "zonder LGBTI+-straat" bordje via sociale media met #zonderlgbtihaatstraat of print het uit en hang het voor je raam. Wil je weten hoe je met haatspraak om kan gaan? De Regenbooghuizen en het trainings- en vormingscentrum KLIQ van çavaria, bieden vormingen aan met concrete tips en tools", gaat Van Engelen verder. "En tenslotte, zie je een anti-lgbti+-sticker? Meld het dan bij de lokale politiediensten of via de website van Unia. 

Heb je door dit nieuws nood aan een gesprek? Dan kan je terecht op de info- en hulplijn van çavaria. Je kan hen bereiken via chat, mail of telefoon. 

Meest gelezen