Staalbedrijf Aperam grootste bedrijf van Limburg

Werkgeversorganisatie VKW-Limburg heeft de 500 grootste bedrijven van Limburg voorgesteld, staalbedrijf Aperam in Genk is nog altijd de grootste.  

VKW-Limburg rangschikt jaarlijks de grootste bedrijven, volgens hun omzet. Staalbedrijf Aperam in Genk is nog altijd het grootste bedrijf van Limburg met een omzet van 1,3 miljard euro. Chemiebedrijf Vynova uit Tessenderlo staat op de tweede plaats, en het derde grootste bedrijf is  SKF in Tongeren, een distributiecentrum voor onder andere kogellagers en afsluitringen.

Men is zich er zeer van bewust dat er de komende 10 jaar een tekort aan arbeidskrachten zal zijn

Marc Meylaers, VKW-Limburg

Coronajaar

De 500 grootste bedrijven in Limburg hebben het coronajaar 2020 al bij al goed doorstaan. De bedrijven zagen wel hun omzet met 4 procent dalen en 1 op 7 bedrijven maakte vorig jaar zelfs verlies. Vooral de industrie en de handel hadden het zwaar. Maar volgens de werkgeversorganisatie VKW-Limburg blijft het overgrote deel van de Limburgse bedrijven gezond. Vorig jaar nam de tewerkstelling bij de top-500 bedrijven zelfs toe mede dankzij de ondersteuningsmaatregelen van de overheid. Volgens Marc Meylaers, voorzitter van VKW-Limburg is die personeelsgroei ook een bewuste keuze van de bedrijven.  "Men is zich er zeer van bewust dat er de komende 10 jaar een tekort aan arbeidskrachten zal zijn. Het zal zaak zijn om hen te behouden en hen eventueel te begeleiden naar de invulling van een andere job." 

Veelbelovend 2022

2022 belooft een goed jaar te worden voor de Limburgse topbedrijven, voorspelt Meylaers: "Het zal een jaar worden waar we geen probleem verwachten op vlak van tewerkstelling. Er zullen geen sociale bloedbaden of reorganisaties zijn. We gaan wel moeten verderwerken aan digitalisering en automatisering van de arbeidsprocessen."

Meest gelezen