Sigrid Spinnox

Stad Antwerpen deelt opnieuw UCoins uit om lokale handelaars te steunen

De stad Antwerpen herlanceert de online wedstrijd "Ik koop Antwerps". Daarbij kunnen zowel inwoners als bezoekers 300 euro aan UCoins winnen, die ze kunnen besteden bij Antwerpse handelszaken. "We organiseren dit ter ondersteuning van onze lokale handelaars, hotels, restauranten en cafés", zegt schepen Koen Kennis (N-VA).

De nazomer in Antwerpen heeft nog een heleboel evenementen in petto: de Bollekesfeesten, het mobiliteitsfeest 'Antwerpen Shift', WK Wielrennen, het Culinaire festival ‘Smaakmeesters’, de ‘Antwerp 10 Miles’, het mondiale koorgebeuren ‘World Choir Games’ en ‘Antwerpen Proeft Boutique’. Om bezoekers te lokken en de lokale economie te steunen, herlanceert het stadsbestuur van Antwerpen op 15 september een wedstrijd: "Ik koop Antwerps".

De winnaars van de online wedstrijd kunnen 300 euro aan Antwerpen UCoins winnen, exclusief te besteden bij Antwerpse handelszaken. Wel volgens het principe één UCoin voor één euro: Per besteedde UCoin moet de winnaar dus zelf ook een euro bijdragen. Dat wil dan zeggen dat je telkens een korting van 50 procent krijgt. Nog een bijkomende voorwaarde: Winnaars kunnen hun UCoins enkel activeren door een overnachting te boeken in een Antwerps hotel, B&B of een ander lokaal erkend verblijfslogies.

Je moet zelf nog een euro betalen per uitbestede UCoin, maar daarmee geef je wel een duwtje in de rug van de lokale handelaar die hard heeft geleden onder de coronacrisis

Schepen Koen Kennis

"Je moet zelf nog een euro betalen per uitbestede UCoin, maar daarmee geef je wel een duwtje in de rug van de lokale handelaar die hard heeft geleden onder de coronacrisis. Door deze actie kunnen handelaars hun zaak terug helemaal "up and running" krijgen. We schatten dat er door deze actie nog iets van een 15 à 16 miljoen euro in de economie zal gepompt worden", vertelt Kennis aan de redactie van Radio 2 Antwerpen.

Bovendien zal het de laatste keer zijn dat zo een wedstrijd georganiseerd wordt. Er werd in juni al een eerste editie gehouden van "Ik koop Antwerps". "Nu we stilaan uit de coronacrisis aan het geraken zijn en het leven terug op gang komt, willen we nog een laatste extra boost geven aan de lokale economie." 

Zin om te winnen?

Wie wil deelnemen aan de wedstrijd "Ik koop Antwerps" kan vanaf 15 september surfen naar de website van Antwerpen Ucoin. Daar zal je enkele vragen moeten invullen. De wedstrijd loopt af van zodra het beschikbaar krediet van 2,2 miljoen euro door deelnemers gewonnen is. "Ik voorspel dat we tegen eind september aan onze limiet zullen zitten en we dan dus zullen weten wie de winnaars zijn", zegt Kennis.

De winnaars kunnen hun UCoins inzetten van 1 oktober tot en met 31 december. Daarna vervallen ze en gaan de overige UCoins terug naar de stad Antwerpen. De lijst van lokale handelaars waar je terecht kan met UCoins vind je ook terug op de website van Antwerpen Ucoin.

Meest gelezen