Genk wil duidelijk beeld van aantal gevaccineerden: wie vaccinatie in buitenland kreeg, moet dat laten registreren 

De stad Genk vraagt inwoners die zich hebben laten vaccineren in het buitenland, om die vaccinatie te laten registreren bij hun huisarts of in het vaccinatiecentrum. Genk wil zo een beter beeld krijgen van wie gevaccineerd is en wie niet. De gemeente heeft momenteel een lagere vaccinatiegraad dan de rest van Limburg. 

De stad Genk wil een beter zicht te krijgen op wie gevaccineerd is en wie nog niet. Want Genk heeft momenteel een lage vaccinatiegraad. Maar misschien zijn er wel veel meer inwoners gevaccineerd dan momenteel geweten is. En daarom vraagt de stad dat wie zich in het buitenland liet vaccineren, dat nu bij zijn huisarts of in het vaccinatiecentrum laat registreren. 

In andere mijngemeenten als Heusden-Zolder bijvoorbeeld, roepen ze hun burgers ook op zich te laten registeren. Ze stellen vast dat er nog maar wening respons op komt, maar benadrukken het belang van de registratie. Op die manier krijgen de burgers meer vrijheid en kan de gemeente beschikken over correcte vaccinatiecijfers.  

Alleen door je buitenlandse vaccinatie te laten registreren, kan je aan een geldig Covid Safe Ticket geraken

Kaat Iven, eerstelijnszone Kemp en Duin

"Ook voor de gevaccineerden zelf, is het belangrijk dat ze hun buitenlandse vaccinatie laten registreren", zegt Kaat Iven van eerstelijnszone Kemp en Duin. "Als het vaccin dat ze kregen door Europa is erkend, ontvangen ze automatisch het Covid Safe Ticket na registratie. En dat is noodzakelijk voor evenementen en binnenkort misschien ook om binnen te mogen op sommige plaatsen. Is hun buitenlandse vaccin nog niet erkend door Europa, dan is registratie toch interessant. Want bij erkenning in de nabije toekomst, wordt de registratie onmiddellijk omgezet in een Covid Safe Ticket. "

Je buitenlandse vaccinatie laten registreren, kan bij de huisarts of in het vaccinatiecentrum. Je moet wel een geldig bewijs van de vaccinatie meebrengen. 

Vaccinatiecentrum in Heusden-Zolder
Radio 2

Campagne

De stad Genk startte enkele weken geleden al met een campagne om de vaccinatiegraad in de gemeente op te krikken. Zo wordt er nu ook gevaccineerd in buurthuizen en scholen. En in sommige wijken worden mensen die nog niet gevaccineerd zijn opgebeld in de hoop hen toch nog te overtuigen. 

Meest gelezen