Radio 2

Test- en vaccinatiecentrum Brugge bevindt zich nu in winkelcentrum B-Park

Nu het sportcomplex Daverlo de deuren weer opent, verhuist het test- en vaccinatiecentrum naar de nieuwe locatie aan de Blankenbergse Steenweg. Brugge huurt daar voor 6 maanden 1 van de winkelpanden in B-Park. Het testcentrum in het Boudewijnpark gaat eind september dicht.

Wie zich in Brugge wil laten testen of vaccineren, kan dat vanaf woensdag tussen het shoppen door. Maandag begon de verhuis van het test- en vaccinatiecentrum van het sportcomplex Daverlo en het AZ Sint-Jan naar het winkelcentrum B-park, langs de Blankenbergse Steenweg. In de voormiddag doet het dienst als vaccinatiecentrum en in de namiddag kunnen mensen zich laten testen.

Volgens de burgemeester van Brugge, Dirk De fauw (CD&V), is het nieuwe centrum ideaal gelegen: "Het is een plaats waar er heel wat parking is, dus je geraakt de auto gemakkelijk kwijt. Het centrum is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de fiets is het iets verder van het centrum van Brugge, maar er is een veilige fietsverbinding."

Boudewijnpark testcentrum

In de maand september is het nog steeds mogelijk om je zonder afspraak te laten vaccineren in het Boudewijnpark, op zaterdagvoormiddag tussen 9 en 12 uur. Na september gaan de deuren van het vaccinatiecentrum in het Boudewijnpark onherroepelijk dicht, zodat ze daar de schaatspiste kunnen heropenen. "Het testen en vaccineren gebeurt dan in het nieuwe, kleinschaligere centrum aan B-Park", zegt burgemeester De fauw. "Ik heb nog geen zicht op wanneer het eerste vaccin zal worden toegediend in B-Park. We wachten de verdere vaccinatiestrategie van Vlaanderen af."

Meest gelezen