Foto: Wikimedia

Van directeur tot pastoor: "Een jeugddroom die uitkomt"

Peter Verbeke, de directeur van de hotelschool Ter Duinen in Koksijde, is benoemd tot pastoor van de pastorale eenheid Ster-der-Zee Koksijde. Al van kinds af is het zijn droom om pastoor te worden. 

De directeur van de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde gaat een nieuwe uitdaging aan. Hij wordt lid van de Pastorale Eenheid Ster-der-Zee Koksijde! Het was een jeugddroom die nu in vervulling gaat, vertelt Peter Verbeke aan Radio 2 West-Vlaanderen. Vanaf januari gaat hij officieel de parochie verder uitbouwen, maar hij blijft ook directeur van de Hotelschool Ter Duinen.

"Al van jongsaf, in de lagere school was dat idee al aan het broeden. Ik ging altijd met mijn grootmoeder naar de kathedraal in Brugge. Zo'n 40 jaar geleden waren die missen nog anders dan nu. Dat was echt nog het rijke Roomse leven met veel priesters en prachtige kerkgezangen. Dat intrigeerde mij als klein kind enorm. Later werd ik dan ook misdienaar en ging ik naar het seminarie en zo kon ik steeds dichter en dichter bij mijn droom komen."

Altijd gefascineerd door het onderwijs

Waarom is hij dan niet onmiddellijk pastoor geworden? "Vanaf het begin had ik geuit dat ik graag in het onderwijs zou werken. Ik ben begonnen als godsdienstleraar, daarna opgeklommen tot directeur van het Onze-Lieve-Vrouwecollege van Oostende en daarna van Hotelschool Ter Duinen. Maar mijn droom is nooit weggegaan."

De Kerk komt de laatste jaren vaker negatief dan positief in beeld, dat weet Verbeke ook. Maar ze leren uit hun fouten, zegt hij. "Ik ben verheugd dat de bisdommen alle schandalen serieus opvolgen en dat de Kerk heeft geleerd uit de fouten van het verleden."

Radio 2

Meest gelezen