Flanders2021

WK tijdrijden in Brugge: Inwoners niet tevreden met verkeershinder

Nu zondag wordt het WK tijdrijden gereden tussen Brugge en Knokke-Heist. Dat zorgt voor gemengde reacties bij de inwoners. Nu al zijn een aantal straten afgesloten, waardoor je moet omrijden. En tijdens de wedstrijd zelf zullen heel wat mensen die langs het parcours wonen niet voor hun deur kunnen parkeren.

Vanaf volgende week zondag slaat het WK wielrennen 8 dagen lang zijn tenten in Vlaanderen op. In Knokke-Heist en Brugge maken veel inwoners zich zorgen over de verkeershinder door het WK tijdrijden. De wedstrijd wordt komende zondag tussen beide steden gereden en dat zorgt nu al voor veel omleidingen en afsluitingen. De reacties van de inwoners op het WK zijn gemengd: "Het is allemaal leuk voor wie kan gaan kijken, maar niet voor de mensen die moeten gaan werken en zich met de auto moeten verplaatsen, want dat is gewoon onmogelijk."

Vooral de handelaars zitten met de handen in het haar. Veel leveringen zijn geannuleerd en de vaste klanten hebben nu al laten weten dat ze niet zullen komen. Ook op sociale media zijn er veel mensen die de verkeershinder aanklagen. Gelukkig zijn er ook inwoners die er niet van wakker liggen en blij zijn dat de evenementensector terug op gang komt. Andere inwoners hebben wel last van de omleidingen, maar kunnen het relativeren: "Het is maar 4 dagen, dus ik kan me perfect aanpassen. Ik ga met de fiets tot de randparking waar mijn auto staat", reageert een inwoner van Brugge.

Inspanningen zullen op termijn lonen

Volgens Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) van Brugge is het even doorbijten, maar zullen de inspanningen op termijn lonen. "We moeten dit erbij nemen. Het is een evenement, dat wereldwijd in de belangstelling komt. Men spreekt over 300 miljoen kijkers. Als we op een andere manier aan zoveel publiciteit zouden moeten geraken - ik denk maar aan folders printen - dan zou dat nog veel meer kosten dan wat we nu besteden. Het effect is misschien nog niet direct zichtbaar, maar ik kan alle inwoners beloven: het zal op termijn zeker lonen."

Wie in Knokke-Heist of Brugge woont of daar ter plaatse moet zijn, kan de mobiliteit en toegankelijkheid controleren via de site van stad Brugge. 

Meest gelezen