Babywinkel in Halle houdt het voor bekeken na reeks  overstromingen: "Trop is teveel"

Een babywinkel in het centrum van Halle sluit definitief de deuren. Een aantal factoren liggen aan de basis van die beslissing, maar de laatste reeks overstromingen waren de druppel die de emmer deed overlopen. "Het is niet meer leefbaar", zegt zaakvoerster Christine Verhulst.

Christine Verhulst heeft een winkel met babyspullen in het centrum van Halle, maar laat weten dat ze er mee ophoudt. De recente overstromingen  die de winkel de voorbije jaren trof, hebben haar tot die beslissing gedwongen. "We hebben al jaren last van die overstromingen, maar nu was het al vier tot vijf keer schrobben op nauwelijks vier maanden tijd" zegt Verhulst. "En dat is altijd met enorm veel overlast, dus wij moeten altijd alles opkuisen. Om nog maar te zwijgen van het materiaal dat altijd stukgaat. Het is echt niet meer leefbaar."

Ook nog andere factoren

Maar er zijn nog andere redenen waardoor de winkel sluit:  “Mensen bestellen veel meer online, en dat voel je. We merken dus eerder dat we een magazijn met mooie showroom nodig hebben om spulletjes op te slaan en te versturen dan een winkel in de stad. Maar er is ook het parkeerbeleid in Halle", gaat ze verder. "Mensen betalen niet graag. Je kan niet makkelijk voor de deur parkeren of inladen en je vindt niet veel plaats. En bij ons zijn het vooral zwangere vrouwen die langskomen of grotere stukken die opgehaald worden.  Halle is jammer genoeg ook minder aantrekkelijk geworden en kent een leegloop."

Gelukkig heeft ze nog een tweede winkel in Nijvel, maar toch vindt ze het moeilijk om afscheid te nemen van haar geliefde stad: "Het is ooit wel de bedoeling om terug te keren naar Halle,  misschien wel met een pop-up. Maar mijn toekomst ligt nu in de nieuwe showroom in Nijvel."

Meest gelezen