Gent lanceert campagne om autobestuurders op veilige afstand van fietsers te houden

Gent lanceert een campagne die autobestuurders vraagt om zeker 1 meter afstand te houden van fietsers en bromfietsers. Als dat niet kan, mogen de auto's de fietsers niet inhalen. De stad heeft op heel wat plaatsen affiches gehangen om autobestuurders aan die verkeersregel te herinneren.

Binnen de bebouwde kom moeten auto's altijd een afstand van 1 meter laten tussen hun voertuig en een fietser of bromfietser. Buiten de bebouwde kom is dat 1,5 meter. Als er te weinig ruimte is, moeten ze achter de fietser of bromfietser blijven. "Dat betekent dat er op veel wegen niet voldoende ruimte is om voorbij te steken. Dat is wettelijk vastgelegd, maar de regel is niet goed gekend. Afstand houden is veiliger voor alle weggebruikers", duidt schepen Filip Watteeuw (Groen). 

De campagne past binnen de Week van de Mobiliteit en loopt tot 19 september.

Meest gelezen