© De Kijkhut - RLKM

Lange afstandswandelingen in Limburg zitten in de lift

Het Regionaal Landschap Kempen en Maasland merkt een groeiende interesse voor de lange afstandswandelingen. Er zijn er twee in hun gebied, in het Nationaal Park Hoge Kempen en in Rivierpark Maasvallei. Maar ook in Haspengouw en in de Wijers zijn er meerdaagse wandeltochten.  De toegenomen belangstelling is vermoedelijk ook een gevolg van het succes van vakanties dichter bij huis en de nood van heel wat mensen om de natuur in te trekken.  

Het Rivierpark Maasvallei, onderdeel van Regionaal Landschap Kempen en Maasland,  heeft vorig jaar zijn lange afstandswandeling gelanceerd en zit nu al aan de  vierde druk. In het Nationaal Park Hoge Kempen wordt de lange afstandswandeling nog verlengd. Het zal een trail worden van 100 kilometer. Dat is mogelijk omdat het Nationaal Park wordt uitgebreid.  

Vermoedelijk heeft het groeiend succes van de langeafstandswandelingen ook met de coronacrisis te maken. Katrien Schaerlaekens van Rivierpark Maasvallei: "Corona heeft er zeker voor gezorgd dat mensen dichter bij huis de natuur gingen opzoeken. En wandelen in de natuur heeft natuurlijk ook een positief effect op je gezondheid."

Ondernemers gezocht

Regionaal Landschap wil extra inzetten op die lange afstandswandelingen. En daarom zoekt de organisatie, samen met Stebo, ondernemers die de meerdaagse wandelingen mee op de kaart willen zetten.  Katrien Schaerlaekens: "Er zijn zijn nog enkele gaten in de markt zoals een bagageservice bijvoorbeeld of picknickmanden voor onderweg, dat is een aanbod dat we nog zoeken. En er is ook nood aan extra  kleinschalige logies."

Zowel startende ondernemers als ondernemers die hun bestaande aanbod willen uitbreiden en zo willen inspelen op de langeafstandswandelingen zijn welkom. Ze kunnen terecht voor informatie op  de website van Stebo

 

Meest gelezen