Leuven Kermis eindigt een week vroeger om plaats te maken voor WK, maar foorkramers zijn tevreden.

Het is vandaag de laatste dag van Leuven Kermis. De kermis op het Ladeuze- en het Hooverplein stopt vroeger dan gewoonlijk omdat alles klaargezet moet worden voor het WK wielrennen. Maar de foorkramers kijken tevreden terug op deze editie.

Het is opvallend druk op de laatste dag van Leuven Kermis. Vanaf morgen wordt de stad klaargemaakt voor het WK wielrennen. En daarom eindigt Leuven Kermis een week vroeger dan andere jaren. Maar de kermisuitbaters verlaten de stad wel met een positief gevoel. 

"Er is veel volk geweest en we hadden ook geluk met het weer", vertelt Ken die een kraam heeft waar je eendjes kan vissen. "Vorig jaar was ik hier ook, maar toen waren er beperkingen omwille van corona. Het plein was toen afgesloten en het aantal bezoekers was beperkt. Dit jaar was het heel anders."

Mensen hadden er duidelijk nood aan om buiten te komen en tussen de mensen te zijn

Foorkramer Billy

Ook Marie-Jeanne van het ballengooien is tevreden: "Het is veel beter geweest dan vorig jaar, toen mochten er maar 200 mensen op het plein en nu waren de bezoekers vrij. Ik denk dat de mensen ook graag naar de kermis wilden komen omdat vele van hen niet met vakantie gegaan zijn."

Billy staat op Leuven Kermis met autootjes voor kleine kinderen. "Het was een goed jaar", zegt hij. "Jammer genoeg wel een ingekorte versie omwille van de opbouw voor het WK. Maar het was duidelijk dat de mensen nood hadden om buiten te komen en tussen de mensen te zijn. Ze hebben de sfeer gemist. Na vandaag breken we af en daarna gaan we nog naar Ukkel, Haacht, Dilbeek en Schaarbeek. En op 11 november eindigt ons seizoen en gaan we in winterstop tot carnaval."

Meest gelezen