Archieffoto

Mechelen investeert 25.000 euro in ouderenverenigingen: "We moeten ze weer uit hun huis krijgen, zodat ze niet vereenzamen"

Mechelen geeft 25.000 euro aan de ouderenverenigingen in de stad, om hen te helpen bij de heropstart van de activiteiten. Tijdens de lockdowns kon er niet veel doorgaan, maar nu vindt de stad het belangrijk om oudere inwoners weer uit hun huis te krijgen en te voorkomen dat ze vereenzamen. Bij Okra Leest zijn ze blij met de financiële steun. "Het is niet evident om de mensen te bereiken", zegt bestuurslid Bruno Claes aan Radio 2 Antwerpen.

Tijdens de lockdowns en door de strenge coronamaatregelen konden ouderenverenigingen in Mechelen weinig activiteiten organiseren. Nu zijn de meeste activiteiten weer mogelijk en vindt de stad het belangrijk om oudere inwoners uit het huis te krijgen. Daarom geeft Mechelen 25.000 euro aan de ouderenverenigingen in de stad.

"Voor de ouderenverenigingen was het tijdens het afgelopen coronajaar verschikkelijk moeilijk. We hebben heel veel moeite gehad om alleenstaanden te bereiken", vertelt Bruno Claes, bestuurslid van Okra Leest. "De stad Mechelen geeft nu vijf euro per lid van de ouderenvereniging. Met dat geld kan de vereniging zijn werking wat opkrikken en kunnen er nieuwe leden gevonden worden."

We hebben tijdens het coronajaar enorm veel moeite gehad om ouderen te bereiken

Bruno Claes, bestuurslid Okra in Leest

Niet alle 60-plussers hebben een breed netwerk van familie of vrienden. Verenigingen kunnen voor hen activiteiten organiseren en zorgen dan voor dat extra duwtje in de rug om weer buiten te komen. “Om ervoor te zorgen dat de Mechelse ouderenverenigingen hun basiswerking kunnen verderzetten, hebben we extra geld vrijgemaakt. De verenigingen worden gestimuleerd om hun activiteiten te blijven organiseren en om de oudere Mechelaar op zoek naar sociaal contact te verwelkomen", zegt schepen voor Senioren en Sociale Cohesie, Björn Siffer (Groen).

De ouderenverenigingen in Mechelen kunnen nog tot het einde van deze maand een toelage vragen via mail of via het Sociaal Huis

Meest gelezen