Meer dan 700 mensen zonder gordel achter het stuur in Antwerpen

De politie heeft vorige week in de provincie Antwerpen 717 mensen betrapt die zonder gordel in de auto zaten of die met de gordel fout vastgeklikt zaten. Dat gebeurde tijdens een grote controleactie die een hele week duurde. De politie controleerde tijdens de actieweek ook op kinderzitjes in de wagen en beschermingsmateriaal op de fiets en de moto. In totaal stelden ze meer dan 900 inbreuken vast.

Mensen blijven uitvluchten zoeken om hun gordel niet te dragen, vertelt hoofdcommissaris Jean-Claude Gunst. “We zien veel bestuurders van bestelwagens die de gordel niet correct dragen. Pakjesleveranciers moeten veel in- en uitstappen en daarom rijden ze zonder gordel. Maar ook gewone chauffeurs die het lastig vinden om een gordel te dragen hebben we betrapt. Om het lampje en het geluid te doen stoppen klikken veel mensen de gordel achter hun rug vast.”

Er werden ook 30 inbreuken vastgesteld op het foute gebruik van een kinderzitje. “Het is de plicht van de ouders om zorg te dragen voor hun kinderen en hen goed vast te klikken. Dat roept vragen op over de verantwoordelijkheid van de ouders”, aldus hoofdcommissaris Gunst. 

Meest gelezen