PDV

Papa Vital Vanaken: Hans blijft onder alle omstandigheden kalm maar tegen Messi spelen is toch wel uniek!

Limburgers Simon Mignolet en Hans Vanaken van Club Brugge staan vanavond met drie voetbalgoden op het veld: Messi, Neymar en Mbappé. Want Club Brugge speelt vanavond thuis tegen Paris Saint-Germain in de Champions League en dat zorgt voor echte voetbalhysterie bij de supporters van Club Brugge. 

Voor Truienaar Simon Mignolet en Lommelaar Hans Vanaken wordt vanavond waarschijnlijk een jongensdroom werkelijkheid. Ze staan samen op het veld met enkele grote sterren uit het voetbal, de idolen van ieder kind dat van voetbal houdt: Messi, Neymar en Mbappé. 

Je bent al blij dat je kind aan sport doet, op dat moment kan je je niet voorstellen dat hij ooit tegen Messi zal voetballen
Vital Vanaken, papa van Hans Vanaken

"Vanakens blijven over het algemeen vrij kalm", zegt Vital Vanaken, papa van Hans Vanaken. "Maar spelen tegen Messi is toch wel uniek, dat maak je maar één keer mee in je leven. Daar denk je niet aan als je je kind balletjes tegen de muur ziet trappen en plezier ziet hebben met de bal. Je bent al blij dat ze aan sport doen. Dat je zoon later ooit tegen Messi zal spelen, daar denk je in de verste verte niet aan."

David tegen Goliath

"Het gevoel dat Hans waarschijnlijk heeft, is dat het vooral heel leuk is, eerder dan spannend", zegt Vital Vanaken, "het is spannend omdat het een unieke kans is om tegen dat trio te spelen. Maar natuurlijk is het David tegen Goliath, zeker als het over budgetten gaat. Dat kan je niet vergelijken. Maar wie weet, als Paris Saint-Germain vandaag een slechte dag heeft en Brugge in bloedvorm is, in voetbal weet je het nooit. Maar als Messi zou starten, zou dat zijn eerste wedstrijd zijn voor zijn nieuwe werkgever en dan zal hij er waarschijnlijk wel veel zin in hebben. En dan weet je het wel ...", lacht Vital. "Het is niet voor niets de beste speler allertijden."

Ik stuur Hans altijd voor de match een berichtje met "Veel succes!", of dat nu een wedstrijd is tegen Oostende of tegen Paris Saint-Germain

Vital Vanaken

"Het is een dubbelleuke vandaag", gaat Vital Vanaken verder. "Omdat Hans de kans krijgt om te spelen tegen Paris Saint-Germain maar ik vind het zelf ook leuk om Messi vanavond bezig te kunnen zien. Uiteraard zit ik vanavond ook in het stadion. Gisteren heb ik Hans nog een berichtje gestuurd om hem succes te wensen. Dat doe ik altijd, of het nu om een wedstrijd tegen Oostende gaat of een wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Dat maakt niet uit. En voor de rest laat ik hem met rust", lacht Vital. 

Meest gelezen