Belga

Opnieuw proeven van het nachtleven? Nu vrijdag organiseert Versuz in Hasselt een testevent

Vanaf 1 oktober mogen de discotheken weer open. Als voorproefje organiseert Horeca Vlaanderen samen met Versuz een testevent voor 1.500 feestvierders op vrijdag 17 september. Ze nemen die avond de tijd om de luchtkwaliteit in de discotheek na te gaan. Het massa-evenement werkt met een Covid Safe Ticket.  

Vanaf 1 oktober kan het nachtleven weer starten, mits het volgen van de juiste maatregelen voor indoor evenementen. Dat wil zeggen een Covid Safe Ticket vanaf 500 personen. Om die regels na te gaan en de luchtkwaliteit te meten, organiseert Versuz een testevent voor 1.500 personen. Het event gaat door als massa-evenement met een Covid Safe Ticket.

We willen discotheken adviseren hoe ze veilig kunnen heropenen en open kunnen blijven

Professort Bert Blocken

Yves Smolders, uitbater van dancing Versuz, is alvast enthousiast. "Na anderhalf jaar zullen we 60% van onze normale capaciteit weer zien heropleven." Hij is heel zeker van een veilig verloop. "Veilig zal het zeker zijn, maar testevents zijn nog steeds nuttig, zeker als we de ventilatie van de ruimte zo extra kunnen testen en veilig stellen."

Luchtkwaliteit testen

Er zal op 17 september onderzoek gedaan worden naar het CO2-gehalte, aerosolen en de luchtkwaliteit in de ruimte. Professor Bert Blocken vindt dat belangrijk, ook voor de toekomst. "Meten is nog altijd weten. Het kan helpen om zo discotheken te adviseren hoe ze veilig kunnen heropenen en vooral open kunnen blijven." 

Smolders is benieuwd naar de meetresultaten. "We hebben een ventilatieplan, maar we willen testen of dat haalbaar is voor 1 oktober. We gaan verschillende scenario's nagaan vrijdag. Denk dan aan meer of minder buitenlucht, werken met meer of minder mensen in de zaal: we testen het allemaal vrijdag." Hij vindt het een opportuniteit om de informatie te delen met andere discotheken. "We hopen op duidelijke resultaten volgende week die we dan samen met andere discotheken onder de loep kunnen nemen voor een veilige start op 1 oktober."

Voor alle info rond het testevenement, kan je hier terecht. Voor tickets: www.versuz.be/tickets

Meest gelezen