Raad van State geeft actiegroep "SOS Sint-Anna" geen gelijk: stad Gent mag de kerk in erfpacht verlenen aan Delhaize

In de juridische strijd tussen de stad Gent en de actiegroep "SOS Sint-Anna" heeft de actiegroep opnieuw een nederlaag geleden. Het Gentse stadsbestuur had aan supermarktketen Delhaize een erfpacht van 99 jaar verleend, zodat er in de kerk een supermarkt kan komen, met een restaurant en een wijnbar. De actiegroep was tegen die erfpacht naar de Raad van State getrokken, maar krijgt geen gelijk.

Over de nieuwe plannen voor de Sint-Annakerk in Gent is er al lang discussie. De actiegroep "SOS Sint-Anna" haalde de afgelopen maanden al alles uit de kast om de plannen van supermarktketen Delhaize tegen te gaan: van eigen acties tot juridische stappen. Nu de erfpacht van 99 jaar toch kan doorgaan, stelt de actiegroep haar hoop nog op het niet-verlenen de omgevingsvergunning. 

De stad had de omgevingsvergunning al gegeven, maar daar is beroep tegen ingediend. Een ambtenaar van de Oost-Vlaamse deputatie onderzoekt dat nu verder. Als de omgevingsvergunning wel in orde geraakt, dan komt de nieuwe invulling van de Sint-Annakerk heel dichtbij. De kerk is een beschermd monument. 

Meest gelezen