Sihame El Kaouakibi blijft afwezig uit Vlaams Parlement wegens ziekte

Onafhankelijk parlementslid Sihame El Kaouakibi blijft voorlopig afwezig uit het Vlaams Parlement wegens ziekte. Ze heeft een nieuw ziektebriefje ingediend. Intussen onderzoekt het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement wel nog steeds of het een controlearts kan sturen.

Sihame El Kaouakibi is intussen al sinds half oktober afwezig in het Vlaams Parlement. Ze zetelde er oorspronkelijk als lid van Open VLD maar stapte zelf uit die partij nadat die een procedure had opgestart tegen haar. Sindsdien is ze dus onafhankelijk parlementslid.

Haar eerder ziektebriefje liep af op 31 augustus, maar intussen heeft ze er een nieuw ingediend, tot eind november. Ze zou het mentaal erg moeilijk hebben, na de commotie en het gerechtelijk onderzoek tegen haar en haar vzw's, zoals haar dansproject Let's Go Urban. El Kaouakibi wordt onder meer verdacht van subsidiefraude.

Loon

Wanneer parlementsleden afwezig zijn wegens ziekte, behouden zij hun volledig loon. Een gewoon Vlaams parlementslid verdient netto ongeveer 6.000 euro per maand. Dat El Kaouakibi dat loon de voorbije maanden altijd heeft behouden, leidde al tot kritiek.

Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement laat een advocatenkantoor daarom onderzoeken of het een controlearts kan sturen, om te controleren op eventueel misbruik. Voor alle duidelijkheid: daar zijn op dit moment geen aanwijzingen voor. Als er misbruik zou kunnen worden aangetoond, dan kan op die manier een deel van het loon worden ingehouden. Eind deze maand wordt het advies van het advocatenkantoor verwacht.

Meest gelezen