Archieffoto
C. Barton van Flymen

Bejaard koppel onder schot gehouden tijdens home invasion in Mol: daders krijgen 7 jaar cel

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft gevangenisstraffen tot 7 jaar uitgesproken tegen Antwerpenaren die een home invasion hebben gepleegd in Mol. De drie mannen pleegden vorig jaar in mei een diefstal met geweld bij een bejaard koppel, waarbij de vrouw onder schot werd gehouden. De buit was slechts 50 euro en wat juwelen.

Het bejaard koppel werd hard aangepakt tijdens de home invasion. De man werd met geweld tegen de grond geduwd en opgesloten in een slaapkamer. Zijn echtgenote werd onder schot gehouden terwijl de daders de woning onderzochten. 

Een veertiger is voor deze feiten tot een gevangenisstraf van 7 jaar veroordeeld. Zijn kompanen, een twintiger en een dertiger, krijgen 5 jaar cel. Ze zijn ook schuldig bevonden aan vrijheidsberoving.

Meest gelezen