Bouwmateriaalbedrijf Unilin zoekt 350 nieuwe werknemers: "Ook mensen uit andere sector zijn welkom"

Het bedrijf Unilin uit Wielsbeke start met een grote campagne om 350 nieuwe werknemers te vinden. Unilin is het bedrijf achter het merk Quick Step, dat vloerbekleding en dakisolatie maakt. Omdat door de coronacrisis veel mensen zijn beginnen renoveren hebben ze personeel te kort. 

Nu heel wat mensen zijn gaan renoveren door de coronacrisis doet Quick Step goede zaken. De omzet groeide met 67,8 procent in het voorbije kwartaal tegenover 2020. Het bedrijf plant de komende 2 jaar nog eens voor 160 miljoen euro extra investeringen in België. Om die sterke groeiambitie te realiseren heeft het bedrijf 350 nieuwe mensen nodig. Dat gaat van operatoren tot ingenieurs en sales & marketingprofielen.

"Het is een grote uitdaging voor het bedrijf", zegt talentdirecteur Nick Lenaert: "We hebben die nieuwe werknemers snel nodig. Voor het eerst gaan we heel breed met deze campagne: op sociale media, op de bussen, in de bioscoop en zelfs op de nationale televisie met reclamespots. Onze eigen medewerkers spelen daarin mee", zegt hij trots.

Opleidingen

Het bedrijf zoekt heel breed. "We voorzien ook grootschalige trainingsprogramma’s. Dus mensen die wel gemotiveerd zijn, maar niet over de juiste diploma's of skills beschikken, willen we toch inlijven. Zo kan bijvoorbeeld iemand zonder rijbewijs voor heftrucks en zonder enige ervaring bij ons een opleiding volgen", besluit Lenaert. 

Vooral het zuiden van West-Vlaanderen hebben bedrijven het al langer moeilijk om voldoende personeel te vinden.

Meest gelezen