Peter Malaise

Vaccinatiebus rijdt voor het eerst uit in Ronse: "Tevreden met de opkomst"

In Ronse is de vaccinatiebus vandaag voor het eerst uitgereden. Inwoners die nog niet gevaccineerd waren tegen het coronavirus, konden er zonder afspraak een spuitje krijgen. De vaccinatiebus stond in de sociale wijk Scheldekouter. "De opkomst was goed, ongeveer zoals we verwacht hadden", evalueert dokter Chantal Hermans.

Door de vaccinatiebus uit te sturen, wil de stad Ronse zoveel mogelijk mensen overtuigen om zich te laten vaccineren. Volgens dokter Chantal Hermans, die mee vaccineerde, kwamen over de hele dag druppelsgewijs 36 mensen. "Daar zijn we tevreden mee, dat is ongeveer wat we hadden verwacht." 

Vooral twijfelaars

De bus stond in de sociale wijk Scheldekouter. Bij diegenen die zich lieten vaccineren, waren opvallend veel twijfelaars: "Mensen die lang getwijfeld hadden, die het bleven uitstellen omdat ze bang waren voor de bijwerkingen" zo stelde Hermans vast. "En er kwamen ook een aantal jongeren met hun ouders."

De vaccinatiebus rijdt nog tot zondag uit, naar verschillende plekken in Ronse. 

Meest gelezen