Videospeler inladen...

BEKIJK: Werken aan Tuikabelbrug in Godsheide gestart 

Vanaf vandaag is de brug over het Albertkanaal in Godsheide gesloten tot april 2022. Net als de andere bruggen over het Albertkanaal wordt ze met 2 meter verhoogd, zodat de schepen meer containers kunnen vervoeren. Er komen rijstroken op de vernieuwde brug, maar ook een eco- en recreatiezone. 

De Tuikabelbrug in Godsheide gaat voor een goed half jaar dicht. De brug werd in de jaren 70 gebouwd om Hasselt en Genk te verbinden met een expressweg, maar die weg kwam er nooit. Tot nu was het een brug met één rijstrook, een strook voor fietsers en ruimte om te feesten. "Fuiven hebben we hier genoeg gegeven, dat is hier de ideale plaats", vertellen buurtbewoners Jef en Josee. 

"Ze zeggen altijd maar dat die brug nutteloos was omdat de snelweg er niet kwam, maar als je hier woont zie je toch heel wat auto's passeren." Ondertussen is de brug afgesloten voor auto's. "Je hoort er heel wat werken, maar het gaat toch rustiger zijn nu om naast de brug te wonen", getuigt Josee. 

De toekomstige brug komt twee meter hoger te liggen, maar voor de rest verandert er niet zoveel. Een 2x1 rijstrook blijft behouden, er is een dubbelrichtingfietspad en er blijft nog plaats voor evenementen. Wat er wel bijkomt is een ecoduct voor de dieren. Er komt een zone waar meer groen komt, zodat de dieren zich ook kunnen verplaatsen tussen Genk en Hasselt. 

Meest gelezen